EN RO

PROGRAM STIINTIFIC

Rezumat lucrari lectori confirmati pana in prezent:

1. K. Rivet Amico, Ph.D., cercetator stiintific, Centrul de Sanatate, interventie si prevenire, Universitatea din Connecticut

Prezentare despre: Modelul IMC al aderentei la terapia ARV si rezultatele  modelului IMC bazat pe un program software de sustinere a aderentei.

In ultima decada au aparut un numar de modele comportamentale sau explicative ale aderentei la terapia ARV. Printre acestea este si modelul Informare, Motivare, Comportament a aderentei la terapia ARVcare a fost generat de un numar de studii incrucisate si folosit  ca baza pentru un numar de interventii pentru aderenta ARV. Liniile modelului sunt descrise cu sublinierile specifice cum fiecare dintre constructiile principale sunt gandite pentu impactul la aderenta. Modelul IMC a propus de asemenea o metoda pentru avansarea de la un model general al aderentei ARV la un model specific explicativ care ar descrie aderenta intr-o populatie tinta. Acest proces de dezvoltare si evaluare este de asemenea discutat ca un pas necesar in dezvoltarea interventiei LifeWindows, un program software de sustinere a aderentei folosit recent de catre Centrul de Sanatate, Interventie si Prevenire a Universitatii din Connecticut intr-un studio randomizat. Porţiuni din acest program software, dinamic vor fi demonstrate si sumarizate rezultatele  studiului LifeWindows. Aceasta prezentare subliniaza rolul modelului explicativ al aderentei ARV, in acest caz modelul IMC, in furnizarea continutului bazat pe interventie si rolul transmiterii modelului, cum ar fi strategii de consiliere şi teorii, in ghidarea despre cum continutul determinantilor principali vor fi adresati intr-o interventie data. Dupa aceasta prezentare participantii vor intelege determinantii propusi de modelele principale si modelul IMC, vor avea oportunitatea de a explora rolul modelelor explicative, vor intelege fundamentarea si dinamica softului LifeWindws si evaluarea sa.

2. Alexandra Dima, Ph.D, Scoala de Sanatate in Stiinte Sociale, Universitatea din Edinburg, Marea Britanie
Workshop despre: Cercetare psihosociala in clinicile pentru HIV

Acest workshop intentioneaza a fi un curs de reimprospatare in designul si conducerea cercetarii psihosociale ca parte a muncii zilnice in clinicile pentru HIV. Noi vom revedea conceptele esentiale de cercetare si metodele si vom discuta despre posibilitatea aplicarii acestora pentru a raspunde intrebarilor relevante de cercetare bazate pe datele din dosarul fiecarui pacient. Aceste discutii vor fi urmate de lucru pe exemple practice a proiectelor de cercetare cantitativa POR.

 

Afla cum te poti inregistra